Festlokal i Umeå – 5 bra val

Letar du festlokal i Umeå? Här är mina bästa tips.

Att ha en festlokal gör ALLT så mycket enklare, särskilt om du kommer ha mer än 15 gäster. Förutom det rent uppenbara, att du slipper nöta på ditt eget hem, så har alla festlokaler jag tipsar om möjlighet att ordna både mat och dryck.

När du tittar på lokaler tycker jag du ska ta dig tid att åka dit och se lokalen på plats. Det är en sak att titta på nätet (och läsa blogginlägg som det här) och en helt annan att vara där på riktigt. Du får en uppfattning om storlek, känsla, omgivning m.m.

Jag har inte tagit med några priser i den här listan. Anledningen är att det varierar från fest till fest, allt beroende på vad ni behöver. Som exempel kan jag säga att vi betalade 10000 kr för Fabriken en lördag i augusti 2014, medan Times Kitchen inte tog betalt för lokalen om vi samtidigt köpte mat och dryck från dom (2016).

Ok, här kommer 5 riktigt bra alternativ om du letar festlokal i Umeå (de är utan inbördes ordning).

1 Fabriken

Festlokal i Umeå

 

Fabriken har jag skrivit om tidigare, men det tål att skriva om igen. Fabriken ligger vid Umeälven, ca 500 meter nedströms från Strömpilens handelsområde. Läget, när man väl kommit dit, är suveränt med fin utsikt över vattnet. Det ligger avskilt så ni riskerar inte att få arga grannar mitt i festen.

En utmaning är att ta sig dit. Det är lite för långt att gå, och lokaltrafiken kör inte dit. Mitt val faller på taxi. Lite dyrare, men mycket bättre.

2 Times Kitchen

Festlokal i Umeå

Times Kitchen ligger nästan vid Umeå Airport, på Östtegs industriområde. ”Industriområde” kanske någon tänker, ”hur kul är det”? Riktigt kul faktiskt. Om ni ska välja en festlokal i Umeå så behöver den inte vara mitt i centrum. Tvärtom kan det ha sina fördelar att vara lite utanför (ingen som blir störd, gästerna lockas inte att dra vidare, mindre risk för objudna gäster m.m.).

Jag har varit på flera fester på Times Kitchen och har alltid varit mer än nöjd, både med lokal, mat och bemötande. Rekommenderas!

3 Baggböle herrgård

Festlokal i Umeå

Kanske mest känd som festlokal för bröllop. En anrik herrgård med fantastisk omgivning. Hela miljön andas svensk överklass (på ett bra sätt) vilket gör Baggböle herrgård till det perfekta valet för bröllopet.

Även här så kan det vara lite klurigt att ta sig dit, men när gästerna väl är på plats har ni en magisk festlokal att vara i.

Jag var toastmaster på ett bröllop och höll då i en stor del av planeringen. Personalen på Baggböle herrgård var suverän att ha att göra med. Snabba svar, stor vilja att lösa saker och en genomgående känsla av service. Bra!

4 P5 Väven

P5 är en relativt ny festlokal i Umeå. Den ligger mitt i centrum, i Väven (ovanför biblioteket). Jag har själv inte varit på fest där (än) men jag har vänner som varit där. Alla har pratat gott om lokalen, och just den gången hade maten ordnats av närliggande Duå…och då kan det inte bli annat än succé.

5 Rex festvåning

En riktig klassiker när det gäller festlokaler i Umeå. Rex festvåning ligger så centralt det går, mitt på Rådhustorget i gamla rådhuset. Festvåningen ligger en trappa upp och går att anpassa för just er fest. Dansgolv, middag, mingel, bar…på Rex löser man allt. Rex är en totallösning för den som inte vill behöva tänka på saker som dukning, barpersonalen, porslin, disk m.m.

Bonuslokal Officersmässen

På gamla I20 finns en festlokal i det som tidigare var officersmässen. En mäktig lokal som andas historia. Högt i tak, oljemålningar på väggarna (som bland annat visar alla regementschefer), skrymslen och vrår där man kan dra sig undan med en drink. Officersmässen går att anpassa för just ert sällskap. Är ni något färre så finns det mindre rum att använda, är ni många kan man öppna upp alla delar och då ryms hela 200 personer.

En kul (men också tragisk) grej är att titta på hur det militära modet har varierat genom åren. På oljemålningarna över regementschefer har påfallande många en viss typ av mustasch under 1920- och 30-talet…den typen av mustasch som en viss Adolf också odlade. Efter 1945 har ingen regementschef en sådan mustasch.

Så, där har ni mina bästa tips för den som letar festlokal i Umeå.

André är magiker och glädjespridare. Han underhåller på fester, bröllop, event och andra roliga tillställningar.

André bloggar om hur du kan göra för att din fest ska bli en succé.

Reaktioner

reaktioner

0
  Liknande artiklar
  • No related posts found.