Fabriken Umeå – mina erfarenheter

Fabriken Umeå är en festlokal som ligger bredvid Umeåälven, några hundra meter från Strömpilsplatsen. Förutom att jag varit toastmaster på ett bröllop där, hade vi vår egen bröllopsfest på Fabriken. Jag kan alltså säga att jag har god erfarenhet av lokalen. 

Här är mina erfarenheter och tankar.

Lokalen

Lokalen är egentligen ett stort rum med en scen i ena ändan. Det finns en bar och toaletter, men sedan är det inte mycket mer. Det kanske låter lite, men för oss har det fungerat bra. Ytorna är väl tilltagna, inredningen ljus med lite “industrikänsla” (på ett bra sätt) och baren har gott om kylar för öl, läsk, cider eller annat.

Fördelen är att alla gäster är nära varandra, det finns inga dolda utrymmen där gäster kan sprida ut sig vilket gör att festen oftast känns mera levande.

Nackdelen är att när man väl kör igång musiken så finns det inte så många andra utrymmen att vara i. Bara discjockeyn eller bandet har koll på volymen så är det inget problem.

Utemiljön

När vi hade vår bröllopsfest i augusti 2014 hade de byggt klart sin stora altan med utsikt över älven. Vi hade tur med vädret vilket gjorde att altanen blev som en extra festyta där man kunde ta luft, pausa från dansen och musiken, prata och umgås. Om det regnar blir detta svårare, men med planering kan man ta dit regnskydd och ändå nyttja ytan. Vi hade även brudskålen på altanen.

Vi hade vår fest i augusti, och de hade inte hunnit fixa utebelysning än. Vi ordnade några bygglampor som vi lyste upp väggarna med, och det fungerade bra. Kolla att det finns belysning ute om ni har festen på hösten eller tidig vår.

Framsidan av Fabriken är en grusplan. Det är en yta man kanske inte är på så mycket, men tänk på att det lätt blir lerigt om det regnar. Inte så kul att få gegga på brudklänningen innan festen ens börjat.

Baren

Baren har gott om kylar där man kan kyla drycker. Det finns enklare kokutrustning för att ordna varmkorv om man vill ha det som vickning.

Det finns också möjlighet att visa bildspel eller prislista på en monitor i baren.

Teknisk utrustning

Vi har använt Fabrikens projektor och duk för att visa bildspel. Jag provade att använda mikrofon när jag var toastmaster, och min erfarenhet är inte det behövs. Det finns att hyra om man vill, men om man har lite kraft i rösten så hörs man bra i lokalen ändå, då har vi haft ca 50-60 gäster. Har man fler gäster eller om man vet med sig att man har en lite svagare röst bör man hyra mikrofon.

De gånger jag varit på Fabriken i Umeå har det varit liveband som spelat. De har haft med sig egna högtalare och förstärkare, så jag kan inte säga så mycket om den ljudutrustning som finns fast i lokalen. Min känsla är ändå att det fungerar ypperligt med det som finns där om man vill spela musik eller liknande själv.

Inredning

Inredningen är ganska “industriell”. Det är vita väggar och inte så mycket dekorationer. Personligen tycker jag det är bra, för då kan man själv välja färgtema och liknande utan att behöva ta hänsyn till lokalen. Lite ballonger eller liknande gör dock lokalen mera festlig.

Mat

Vi har använt Jöstas kök när vi haft våra fester där. Jag kan varmt rekommendera honom. Bra mat, suverän service och bra priser. Förutom detta så är det enkelt då han gör maten i samma lokal. Bara att slippa hyra och transportera dit porslin är värt mycket!

Tillträde

En sak som kan ställa till det är att Fabriken i Umeå är en rätt eftertraktad festlokal. Det är ofta bokat både fredag och lördag under sommaren, vilket gör att man får tillträde till lokalen kl 12. Tänk på det om ni tänker ha er bröllopsfest där, och försök boka vigsel till kl 15 eller 16. Annars finns risken att ni inte hinner ställa i ordning lokalen.

Serveringspersonal

Vi har haft serveringspersonal från Jöstas kök. Det har fungerat klockrent och de kan, förutom att servera mat, också hjälpa till med dukning och bar. Som Jösta sa…”säg till vad vi ska göra så gör vi det”.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Fabriken i Umeå en mycket bra festlokal. Det finns några saker man behöver tänka på, som till exempel ljudnivå och utemiljö, men allt som allt är det en festlokal som fungerar för allt från bröllop till firmafest. Att vi själva valde den för vår bröllopsfest efter att jag varit toastmaster på ett annat bröllop där säger väl egentligen allt.

Har du några frågor om lokalen som jag inte svarat på här? Skriv en kommentar här nedanför så svarar jag så gott jag kan.

André är magiker och glädjespridare. Han underhåller på fester, bröllop, event och andra roliga tillställningar.

André bloggar om hur du kan göra för att din fest ska bli en succé.

Reaktioner

reaktioner

0
  Liknande artiklar
  • No related posts found.