DUÅ i Umeå – världens kanske bästa butik

Ok…jag ska erkänna det direkt. Jag har jobbat med båda bröderna och är väl kanske en aning partisk…men det spelar inte någon roll…man måste bara älska DUÅ.

Vad är DUÅ?

DUÅ är en matbutik i Umeå som fokuserar på kvalité utöver det vanliga. Oavsett om det är flingsalt eller lufttorkad skinka så vet du att då får det absolut bästa som går att få tag på, oavsett prisklass ska tilläggas.

För så ärlig ska jag vara, allt är inte tokbilligt på DUÅ. Du hittar inte flintastek för 19:90 kr kilot om man säger så. Men det betyder inte att allt kostar en halv årslön.

Det finns nästan alltid olika prisklasser på varorna, och om du inte vill ha det mest exklusiva går det oftast att hitta en nästan likvärdig produkt till ett något lägre pris.

Och det är här som DUÅ verkligen sticker ut…servicen. Med en engagerad och trevlig personal som alltid gör sitt yttersta för att du ska bli nöjd är det mera ett nöje än ett tvång att handla. Om det är lite lugnare i butiken kan du också få bra bakgrundshistoria om de saker du är intresserad av. Personalen på DUÅ vet vad de pratar om.

[easy-tweet tweet=”Personalen på DUÅ vet vad dom pratar om” usehashtags=”no”]

När ska man besöka DUÅ?

Om vi börjar med när man ska undvika butiken så är det sena fredagar och inför storhelger. Då är det ibland så smockfullt att man inte kommer in i butiken ens, och det är ju lite trist då jag tycker halva grejen med att handla delikatesser är att få provsmaka, fundera och välja i lugn och ro.

Mitt tips är att gå dit före lunch, eller om du kan ta lite flex på eftermiddagen försöka hinna dit direkt efter jobbet.

Vad ska man köpa?

Det roligaste är nästan att bestämma en budget och sedan be om hjälp. Om ni ska ha bjudning och du vill ha tilltugg till kvällen, gå då helt sonika till disken och förklara det så kommer personalen att sätta samman ett litet paket med väl utvalda delikatesser…givetvis synkade med ditt val av dryck för kvällen.

Räkna med ca 70-100 kr per person för riktigt bra småplock. Dyrt? Kanske…men kvalitén jämfört med en påse dillchips går inte att jämföra.

Du kan läsa mer om DUÅ på www.duaumea.se

André är magiker och glädjespridare. Han underhåller på fester, bröllop, event och andra roliga tillställningar.

André bloggar om hur du kan göra för att din fest ska bli en succé.

Reaktioner

reaktioner

0
  Liknande artiklar
  • No related posts found.