5 sekunder som kan ändra allt!

Jag har precis lyssnat klart på Mel Robbins bok ”The 5 Second Rule: Transform your Life, Work, and Confidence with Everyday Courage”. Boken är en inspirationsbok för de som vill ändra sitt beteende eller vanor och boken ger ett enkelt men effektivt verktyg för just sådana utmaningar.

I korthet går det ut på att varje gång du får en instinkt att göra något som tar dig mot ditt mål (eller när du får en instinkt som du vill motverka) ska du räkna 5-4-3-2-1 och sedan aktivt göra något som antingen förstärker den positiva instinkten eller dämpar den negativa instinkten.

Till exempel…stiga upp på morgonen.

Jag har testat verktyget sista veckorna och det sjuka är att det fungerar. Jag är ingen morgonmänniska. Tvärtom. Jag älskar min snooze-knapp och kan snooza två, tre ibland fyra gånger. Inte vidare produktivt. Det gör inte att man blir piggare heller.

Låt 5-sekundersregeln göra entré.

När klockan nu ringer på morgonen är min första tanke inte ”åhhh…neeeej…låt mig sova”. Nej, den första tanken som kommer upp är 5-4-3-2-1 och när jag kommer till 1 så svingar jag benen över sängkanten och kliver upp. Ingen snooze, ingen kuddkramning, inga ”somna om”.

Visst kan jag vara trött, men efter 10 minuter uppe så är kroppen igång och efter en kopp kaffe så är också hjärnan med.

Poängen är att 5-sekundersregeln fungerar!

Det känns lite som om en ny värld öppnats. För om jag kan ändra mitt beteende på morgonen, när jag är som tröttast och mest viljesvag…då kan jag troligen ändra mitt beteende på många andra plan också. Jag håller er uppdaterade.

Några exempel när 5-sekundersregeln kan hjälpa till.

  • Sluta röka
  • Börja motionera
  • Kliva upp på morgonen
  • Bjuda ut den där killen/tjejen på dejt
  • Äta bättre
  • Inte tappa humöret mot sina barn/fru/man
  • Boka en magiker till festen (varning…skamlös egenreklam…)

Om du tycker det låter spännande tycker jag du ska läsa (eller lyssna på) boken. Du har inget att förlora.

André är magiker och glädjespridare. Han underhåller på fester, bröllop, event och andra roliga tillställningar.

André bloggar om hur du kan göra för att din fest ska bli en succé.

Reaktioner

reaktioner

0
  Liknande artiklar
  • No related posts found.